Kaas­sten­gels

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(220)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 12 stuks
3 220

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien. Maak rechthoeken door 3 x 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Meng de olie met de gedroogde tijm en bestrijk de stengels hier dun mee. Bestrooi met de kaas. Bak de kaasstengels in ca. 20 min. goudbruin en krokant.

bewaartip:

Je kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kaasstengels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­sten­gels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien.

3
3

Maak rechthoeken door 3 x 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken.

4
4

Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 175 g geraspte kaas

Meng de olie met de gedroogde tijm en bestrijk de stengels hier dun mee. Bestrooi met de kaas.

6
6

Bak de kaasstengels in ca. 20 min. goudbruin en krokant.

bewaartip:

Je kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.