Tzat­zi­ki

De Griekse keuken heeft zó veel lekkere gerechten, zoals deze knoflook-komkommersaus.

(295)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks bijgerecht De Griekse keuken heeft zó veel lekkere gerechten, zoals deze knoflook-komkommersaus. 4 personen
3 295

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de knoflook fijn.
  2. Schil de komkommer. Verwijder de zaadjes en rasp fijn. Wikkel de komkommer in een theedoek en druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
  3. Roer de yoghurt en crème fraîche door elkaar. Roer de knoflook, komkommer, olie en azijn erdoor. Breng op smaak met peper, zout en de suiker.
  4. Knip de dille boven de tzatziki fijn. Serveer koud.
video

Bar­be­cue­sau­zen ma­ken

Instructievideo - 01:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tzat­zi­ki

1
1
  • 3 tenen knoflook

Snipper de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 komkommer

Schil de komkommer. Verwijder de zaadjes en rasp fijn.

3
3

Wikkel de komkommer in een theedoek en druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.

Tip: Schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes.

4
4
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 125 ml crème fraîche

Roer de yoghurt en crème fraîche door elkaar.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 3 tl wittewijnazijn
  • ½ tl suiker

Roer de knoflook, komkommer, olie en azijn erdoor. Breng op smaak met peper, zout en de suiker.

6
6
  • 3 takjes dille

Knip de dille boven de tzatziki fijn. Serveer koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.