Zeef de bloem en meng met 150 ml karnemelk (per 4 personen) tot een papje.
Verwarm de rest van de karnemelk ca. 5 min. op laag vuur. Voeg het papje toe en laat de pap al roerend ca. 15 min. zachtjes koken op middelhoog vuur.
Verdeel over diepe borden en besprenkel met de stroop.
Karnemelk-pap
Een ware comfort food klassieker. Karnemelk-pap is een oud-Nederlandse pap van, je raad het al, karnemelk en bloem. Lekker voor ontbijt of als dessert!
- combinatietipLekker met gedroogde pruimen zonder pit, rozijnen of tuttifrutti erdoor. Voeg ze samen met het papje toe aan de karnemelk.
- achtergrondinfoKarnemelkse bloempap is een oud-Nederlandse pap die vaak wordt gegeten als ontbijt- of nagerecht. Het bestaat uit karnemelk en bloem, maar er wordt vaak gedroogd fruit zoals pruimen of rozijnen, suiker en/of stroop aan toegevoegd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Karnemelk-pap
Een ware comfort food klassieker. Karnemelk-pap is een oud-Nederlandse pap van, je raad het al, karnemelk en bloem. Lekker voor ontbijt of als dessert!

4 personen
185 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Zeef de bloem en meng met 150 ml karnemelk (per 4 personen) tot een papje.
Verwarm de rest van de karnemelk ca. 5 min. op laag vuur. Voeg het papje toe en laat de pap al roerend ca. 15 min. zachtjes koken op middelhoog vuur.
Verdeel over diepe borden en besprenkel met de stroop.
combinatietip:Lekker met gedroogde pruimen zonder pit, rozijnen of tuttifrutti erdoor. Voeg ze samen met het papje toe aan de karnemelk.
achtergrondinfo:Karnemelkse bloempap is een oud-Nederlandse pap die vaak wordt gegeten als ontbijt- of nagerecht. Het bestaat uit karnemelk en bloem, maar er wordt vaak gedroogd fruit zoals pruimen of rozijnen, suiker en/of stroop aan toegevoegd.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
80 g tarwebloem
1 l karnemelk
4 el schenkstroop