Karnemelk-pap

Een ware comfort food klassieker. Karnemelk-pap is een oud-Nederlandse pap van, je raad het al, karnemelk en bloem. Lekker voor ontbijt of als dessert!

185 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zeef de bloem en meng met 150 ml karnemelk (per 4 personen) tot een papje.

  2. Verwarm de rest van de karnemelk ca. 5 min. op laag vuur. Voeg het papje toe en laat de pap al roerend ca. 15 min. zachtjes koken op middelhoog vuur.

  3. Verdeel over diepe borden en besprenkel met de stroop.

  • combinatietipLekker met gedroogde pruimen zonder pit, rozijnen of tuttifrutti erdoor. Voeg ze samen met het papje toe aan de karnemelk.
  • achtergrondinfoKarnemelkse bloempap is een oud-Nederlandse pap die vaak wordt gegeten als ontbijt- of nagerecht. Het bestaat uit karnemelk en bloem, maar er wordt vaak gedroogd fruit zoals pruimen of rozijnen, suiker en/of stroop aan toegevoegd.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Karnemelk-pap

Een ware comfort food klassieker. Karnemelk-pap is een oud-Nederlandse pap van, je raad het al, karnemelk en bloem. Lekker voor ontbijt of als dessert!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel