Flan met ham en stroop

  • ontbijt
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet een braadslede in de oven en vul deze voor de helft met heet water. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer in een kom de eieren los en roer de melk er in een dun straaltje door. Voeg de kaas en naar smaak zout en peper toe.
  2. Bestrijk een eetlepel licht met olie. Schenk maple syrup op de lepel en laat in elk potje een lepel syrup lopen, terwijl het potje steeds wordt gedraaid. Verdeel de hamblokjes over de potjes. Schenk het eimengsel voorzichtig op de hamblokjes.
  3. Zet de potjes in de braadslede in de oven en laat de flans in ca. 40 min. gaar worden.
  4. Neem de flans uit het waterbad. Zet ze op een rooster en laat ze afkoelen. Bewaar ze eventueel tot de volgende dag in de koelkast.
  5. Laat de flans eventueel op kamertemperatuur komen. Leg een bordje op een flan, schud even en keer ze samen. Lekker met warme toast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.