Kar­ne­melk-pan­na cot­ta met bos­vruch­ten­saus

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom met koud water gelatine ca. 5 min. weken. In pan slagroom met vanillestokje aan de kook brengen en room ca. 5 min. zachtjes laten koken. Suiker al roerend in room oplossen. Vanillestokje verwijderen, met mesje merg eruit schrapen en vanillezaadjes weer door room roeren. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in warme room oplossen. Room ca. 5 min. laten afkoelen. Karnemelk door room roeren en mengsel in soufflébakjes schenken. In koelkast panna cotta in 3 uur laten opstijven. In kom bosvruchtenjam en bessenjenever door elkaar roeren. Op soufflébakjes bordjes leggen, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Kletskoppen in tweeën breken en in panna cotta steken, bosvruchtensaus eromheen scheppen.

Tip:

Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. En hoewel er een beetje gesmokkeld wordt met gelatine, hebben de puddinkjes altijd ingekookte room met suiker als basis. Panna cotta wordt bijna altijd gegeten in combinatie met iets fruitigs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.