Snijd de uien in dunne halve ringen. Dep de sukadelappen droog met keukenpapier en bestrooi eventueel rondom met zout.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan op hoog vuur en bak de sukadelappen in delen 5 min. Keer halverwege. Schep het vlees op een bord. Het hoeft niet gaar te zijn. Doe de uien in dezelfde pan en bak 5 min. Verkruimel de bouillonblokjes erover en schenk het kokende water erbij. Roer door, breng aan de kook en voeg het vlees, de kruidnagels en appelstroop toe. Laat 90 min. op laag vuur stoven. Laat de sudderlapjes, voor een dikkere jus, 10 min. zonder deksel inkoken op middelhoog vuur.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat in de pan droogstomen.
Verwarm ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de aardappelen en rodekool over borden. Schep er een sudderlapje bij en schep wat jus over de aardappelen.
Sudderlapjes met rode kool en aardappelen
Ouderwets lekker, deze sudderlapjes. De saus van o.a. appelstroop en kruidnagel geven het vlees smaak. Erbij: simpel, gekookte aardapppetjes en rodekool.
- combinatietipLekker met laurierblaadjes en mosterd.
- resttipSudderlapjes over? Bewaar de rest in een hersluitbaar bakje tot 1 maand in de vriezer.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Sudderlapjes met rode kool en aardappelen
Ouderwets lekker, deze sudderlapjes. De saus van o.a. appelstroop en kruidnagel geven het vlees smaak. Erbij: simpel, gekookte aardapppetjes en rodekool.

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Dep de sukadelappen droog met keukenpapier en bestrooi eventueel rondom met zout.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan op hoog vuur en bak de sukadelappen in delen 5 min. Keer halverwege. Schep het vlees op een bord. Het hoeft niet gaar te zijn. Doe de uien in dezelfde pan en bak 5 min. Verkruimel de bouillonblokjes erover en schenk het kokende water erbij. Roer door, breng aan de kook en voeg het vlees, de kruidnagels en appelstroop toe. Laat 90 min. op laag vuur stoven. Laat de sudderlapjes, voor een dikkere jus, 10 min. zonder deksel inkoken op middelhoog vuur.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat in de pan droogstomen.
Verwarm ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de aardappelen en rodekool over borden. Schep er een sudderlapje bij en schep wat jus over de aardappelen.
combinatietip:Lekker met laurierblaadjes en mosterd.
resttip:Sudderlapjes over? Bewaar de rest in een hersluitbaar bakje tot 1 maand in de vriezer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 middelgrote uien
500 g sukadelapjes
4 el zonnebloemolie
2 runderbouillontblokjes
600 ml kokend water
2 kruidnagels
1 el appelstroop
1 kg iets kruimige aardappel
660 g koelverse gekookte rodekool met appel