Mak­ke­lij­ke ge­hakt­ha­chee met ro­de­kool

Net zo lekker als de klassieke hachee, maar véél sneller klaar.

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Net zo lekker als de klassieke hachee, maar véél sneller klaar. 4 personen
3 109

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Bak de rundersoepballetjes in een braadpan in iets meer dan de helft van de boter op hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin. Voeg de hacheekruiden en het water toe en stoof de soepballetjes afgedekt in 20 min. gaar. Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Smelt de rest van de boter in een kleine pan met dikke bodem, schep de rodekool en de cranberrycompote erin en stoof de kool afgedekt zachtjes ca. 10 min. Serveer de balletjes met de gekookte aardappelen en de rodekool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 44-45

Makkelijke gehakthachee met rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke ge­hakt­ha­chee met ro­de­kool

1
1
  • 3 uien
  • 440 g rundersoepballetjes
  • 25 g boter

Snijd de ui in halve ringen. Bak de rundersoepballetjes in een braadpan in boter op hoog vuur rondom bruin.

2
2
  • 36 g hacheekruiden
  • 450 ml water

Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin. Voeg de hacheekruiden en het water toe en stoof de soepballetjes afgedekt in 20 min. gaar.

3
3
  • 800 g kruimige aardappelen

Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 15 g boter
  • 500 g gekookte rodekool met appel
  • 175 g cranberrycompote

Smelt de boter in een kleine pan met dikke bodem, schep de rodekool en de cranberrycompote erin en stoof de kool afgedekt zachtjes ca. 10 min.

5
5

Serveer de balletjes met de gekookte aardappelen en de rodekool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.