Mil­juschka Wit­zen­hau­sens pom­poen­taart

Speculaaskruiden en pompoen samen in een taart. Dat is toch op en top herfst?

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 1 u. 45 min. oventijd
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Speculaaskruiden en pompoen samen in een taart. Dat is toch op en top herfst? 12 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm) of ovenschaal (24 cm)
  • keukenmachine
  • pureestamper
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan op laag vuur. Doe ondertussen de biscuits in de keukenmachine en maal fijn. Meng het biscuitkruim met de gesmolten boter en het amandelmeel. Schep in de springvorm en druk goed aan. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Breng ondertussen een pan met het water aan de kook en kook de pompoen 8 min. Giet af en laat 5 min. staan. Stamp de pompoen met een pureestamper tot puree. Schep in een zeef en laat uitlekken. Meng met een garde de puree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en het zout tot een samenhangend geheel. Vet de springvorm in met de rest van de boter. Schenk in de springvorm.
  3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 °C. Bak de taart in het midden van de oven ca. 90 min. Zet de oven uit en laat de taart in ca. 2 uur afkoelen in de oven.

combinatietip:

Lekker met een lepel crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Miljuschka Witzenhausens pompoentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­juschka Wit­zen­hau­sens pom­poen­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2
2
  • 75 g boter
  • 140 g tarwebiscuits

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Doe ondertussen de biscuits in de keukenmachine en maal fijn.

3
3
  • 60 g amandelmeel

Meng het biscuitkruim met de gesmolten boter en het amandelmeel. Schep in de springvorm en druk goed aan.

4
4

Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 500 ml water
  • 800 g pompoenstukjes

Breng ondertussen een pan met het water aan de kook en kook de pompoen 8 min. Giet af en laat 5 min. staan.

6
6

Stamp de pompoen met een pureestamper tot puree. Schep in een zeef en laat uitlekken.

7
7
  • 397 g gecondenseerde melk
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • ½ tl zout

Meng met een garde de puree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en het zout tot een samenhangend geheel.

8
8
  • 15 g boter

Vet de springvorm in met de boter. Schenk het mengsel in de springvorm.

9
9

Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 °C. Bak de taart in het midden van de oven ca. 90 min.

10
10

Zet de oven uit en laat de taart in ca. 2 uur afkoelen in de oven.

combinatietip:

Lekker met een lepel crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.