Mil­juschka Wit­zen­hau­sens bak­ed oat­me­al

Dit is volgens Miljuschka havermout 2.0. Niet gekookt, maar uit de oven.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Dit is volgens Miljuschka havermout 2.0. Niet gekookt, maar uit de oven. 6 personen
3 11

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (35 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de havervlokken met het bakpoeder en zout. Verdeel de helft van het havermengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop de helft van het fruit. Verdeel hier de rest van het havermengsel en het fruit over.
  2. Smelt de boter. Meng de eieren, melk, maple syrup, boter en het vanillearoma door elkaar. Schenk dit over de lagen havervlokken en fruit. Zet ca. 30 min. in de oven en serveer warm.

serveertip:

Lekker met crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Miljuschka Witzenhausens baked oatmeal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­juschka Wit­zen­hau­sens bak­ed oat­me­al

1
1
  • 275 g havervlokken
  • 1½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de havervlokken met het bakpoeder en zout.

2
2
  • 125 g doosjevol zomerfruit

Verdeel de helft van het havermengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop het fruit.

3
3
  • 125 g doosjevol zomerfruit

Verdeel hier de rest van het havermengsel en het fruit over.

4
4
  • 2 eieren
  • 600 ml melk
  • 75 ml maplesyrup
  • 3 el boter
  • 1 tl vanillearoma

Smelt de boter. Meng de eieren, melk, maple syrup, boter en het vanillearoma door elkaar. Schenk dit over de lagen havervlokken en fruit.

5
5

Zet ca. 30 min. in de oven en serveer warm.

serveertip:

Lekker met crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.