No­ten­rijst­sa­la­de met ap­pel, cho­ri­zo en cham­pig­nons

Hartig en zoet: de perfecte combinatie. De zoute, uitgesproken smaak van chorizo en het friszoete van de elstar-appels zijn mooi in balans.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hartig en zoet: de perfecte combinatie. De zoute, uitgesproken smaak van chorizo en het friszoete van de elstar-appels zijn mooi in balans. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
  3. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de chorizo met de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg toe aan de chorizo en bak 2 min. mee.
  4. Pers de limoen uit. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Meng met 2 el limoensap, de rozemarijn en olie.
  5. Meng de rijst en het chorizomengsel in een schaal. Schep de rucola erdoor en besprenkel met de dressing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Notenrijstsalade met appel, chorizo en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten­rijst­sa­la­de met ap­pel, cho­ri­zo en cham­pig­nons

1
  • 275 g notenrijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2
  • 200 g chorizo pamplona
  • 500 g kastanjechampignons

Snijd ondertussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.

3

Verhit een pan zonder olie of boter en bak de chorizo met de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
  • 2 friszoete appels

Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg toe aan de chorizo en bak 2 min. mee.

5
  • 1 limoen
  • 1 rode peper

Pers de limoen uit. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

6
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 3 el olijfolie

Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Meng met 2 el limoensap, de rozemarijn en olie.

7
  • 75 g rucola

Meng de rijst en het chorizomengsel in een schaal. Schep de rucola erdoor en besprenkel met de dressing. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.