Kom­kom­mer­sa­la­de met ge­bak­ken cho­ri­zo

De frisheid van de komkommer en bite van de chorizo zijn een topcombinatie!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De frisheid van de komkommer en bite van de chorizo zijn een topcombinatie! 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 6 min. bruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke halve ringen en doe in schaal. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de rietsuiker toe aan de ui. Schep om.
  3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Voeg toe aan de ui en schep om. Verdeel de plakjes chorizo erover en serveer.

variatietip:

Houd je van extra pittig? Voeg enkele ringetjes jalapeñopeper toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersalade met gebakken chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­sa­la­de met ge­bak­ken cho­ri­zo

1
1
  • 100 g chorizo pamplona

Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 6 min. bruin.

2
2

Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke halve ringen en doe in schaal.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 1 limoen
  • 1 tl rietsuiker

Rasp de groene schil van de limoen erboven. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de rietsuiker toe aan de ui. Schep om.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.

6
6

Voeg toe aan de ui en schep om. Verdeel de plakjes chorizo erover en serveer.

variatietip:

Houd je van extra pittig? Voeg enkele ringetjes jalapeñopeper toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.