Ap­pel­ro­zen

Een bosje rozen uit een muffinvorm. Dit zijn de leukste appeltaartjes voor bij de koffie.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een bosje rozen uit een muffinvorm. Dit zijn de leukste appeltaartjes voor bij de koffie. 10 stuks
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • muffinvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de appels en snijd de helften, met klokhuis, in plakjes van 1 mm dik. Doe in een kom, meng er voorzichtig het citroensap door en schenk er 1 liter kokend water over. Laat 3 min. staan en giet af in een zeef.
  2. Snijd het bladerdeeg in 10 repen van 24 x 4 cm. Snijd de amandelspijs in de breedte in zo dun mogelijke plakjes (liefst 1 mm dik).
  3. Neem een reep bladerdeeg, rek een beetje uit in de lengte. Leg over de lengte op de bovenste helft een rij amandelspijs. Bestrooi met de kaneel.
  4. Leg een rij appelplakjes op de amandelspijs. Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant boven het deeg uitsteken en elkaar steeds overlappen. Vouw nu de onderste helft van de reep deeg naar boven over de appelplakjes heen.
  5. Rol de reep deeg met appel en spijs op tot een roos en zet op een stuk bakpapier van 10 x 10 cm. Doe de appelroos met bakpapier in de muffinvorm. De roos hoeft niet te passen: als hij losjes op de opening staat, is het ook goed. Maak zo nog 9 rozen.
  6. Bak de appelrozen iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek na 15 min. af met aluminiumfolie. Laat iets afkoelen voor serveren.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche of vanille-ijs, maar dan is het niet meer lactosevrij.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Appelrozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­ro­zen

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 2 zoete appels

Halveer de appels en snijd de helften, met klokhuis, in plakjes van 1 mm dik.

3
  • 2 el citroensap

Doe in een kom, meng er voorzichtig het citroensap door en schenk er 1 liter kokend water over. Laat 3 min. staan en giet af in een zeef.

4
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 g amandelspijs

Snijd het bladerdeeg in 10 repen van 24 x 4 cm. Snijd de amandelspijs in de breedte in zo dun mogelijke plakjes (liefst 1 mm dik).

5
  • 2 tl kaneel

Neem een reep bladerdeeg, rek een beetje uit in de lengte. Leg over de lengte op de bovenste helft een rij amandelspijs. Bestrooi met de kaneel.

6

Leg een rij appelplakjes op de amandelspijs. Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant boven het deeg uitsteken en elkaar steeds overlappen.

7

Vouw nu de onderste helft van de reep deeg naar boven over de appelplakjes heen.

8

Rol de reep deeg met appel en spijs op tot een roos en zet op een stuk bakpapier van 10 x 10 cm. Doe de appelroos met bakpapier in de muffinvorm.

9

De roos hoeft niet te passen: als hij losjes op de opening staat, is het ook goed. Maak zo nog 9 rozen.

10

Bak de appelrozen iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek na 15 min. af met aluminiumfolie. Laat iets afkoelen voor serveren. Lekker!

combinatietip:

Lekker met crème fraîche of vanille-ijs, maar dan is het niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.