Luik­se wa­fels met slag­room en ker­sen

Deze klassieker gaat nooit vervelen. Bovendien kun je eindeloos variëren met dit recept. Waar wacht je nog op?

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 min. wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze klassieker gaat nooit vervelen. Bovendien kun je eindeloos variëren met dit recept. Waar wacht je nog op? 6 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wafelijzer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klopt het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de kandijsuiker tot deeg en vorm er bolletjes van.
  2. Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 3 min. goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.
  3. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de wafels met de slagroom en het vlaaifruit.

variatietip:

Vervang de helft van de kandijsuiker door 100 g fijngehakte hazelnoten. Serveer met een flinke dot mascarpone, 1 tl lemoncurd en blauwe bessen.

variatietip:

Vervang de helft van de kandijsuiker door cacao nibs. Smelt 100 g witte chocolade au bain-marie. Serveer met een bolletje chocoladeijs en witte chocoladesaus.

variatietip:

Vervang de kandijsuiker door 150 g ricotta. Schep ¾ van de discodip (a 75 g) voorzichtig door het beslag. Serveer met slagroom en de rest van de discodip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags

Luikse wafels met slagroom en kersen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Luik­se wa­fels met slag­room en ker­sen

1
1
  • 100 g boter
  • 30 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • ½ tl zout
  • 1 ei
  • 4 el melk

Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de melk erdoor.

2
2
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 70 g bruine kandijsuiker

Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de kandijsuiker tot deeg en vorm er bolletjes van.

3
3
  • 1 el olie om in te vetten

Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht.

4
4

Bak de wafel in ca. 3 min. goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.

5
5
  • 250 g slagroom
  • 1 blik taart & vlaaifruit kersen

Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de wafels met de slagroom en het vlaaifruit.

variatietip:

Vervang de helft van de kandijsuiker door 100 g fijngehakte hazelnoten. Serveer met een flinke dot mascarpone, 1 tl lemoncurd en blauwe bessen.

variatietip:

Vervang de helft van de kandijsuiker door cacao nibs. Smelt 100 g witte chocolade au bain-marie. Serveer met een bolletje chocoladeijs en witte chocoladesaus.

variatietip:

Vervang de kandijsuiker door 150 g ricotta. Schep ¾ van de discodip (a 75 g) voorzichtig door het beslag. Serveer met slagroom en de rest van de discodip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.