Luik­se wa­fels

(418)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 6 personen
3 418

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wafelijzer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig. Meng het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.
  2. Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet de ijzer tussentijds in met olie.

combinatietip:

Lekker met ingemaakte zoete kersen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Luikse wafels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Luik­se wa­fels

1
1
  • 100 g boter
  • 40 g suiker
  • 80 g vanillesuiker
  • 1 ei
  • 4 el melk
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig. Meng het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom.

2
2
  • 100 g bruine kandijsuiker

Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.

3
3
  • 1 el olie

Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht.

4
4
  • 1 el olie

Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet de ijzer tussentijds in met olie.

combinatietip:

Lekker met ingemaakte zoete kersen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.