Pi­ta met ka­bel­jauw­bur­ger en mais-kom­kom­mer­sa­la­de

Extra smeuïg met een schep hüttenkäse met bieslook en peterselie.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Extra smeuïg met een schep hüttenkäse met bieslook en peterselie. 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
  2. Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snijd het vruchtvlees in boogjes en doe in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Meng de dressing en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de pitabroodjes 4 min. Keer halverwege. Snijd de broodjes open, besmeer 1 helft met de ketchup en leg er wat botersla en mais-komkommersalade op. Verdeel de burgers erover en schep de hüttenkäse erop. Serveer met de rest van de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.570 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 35 2016

Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta met ka­bel­jauw­bur­ger en mais-kom­kom­mer­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 kabeljauwburgers

Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

3
3
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snijd het vruchtvlees in boogjes en doe in een schaal.

4
4
  • 300 g mais
  • 60 g honing-dilledressing
  • 50 g rozijnen

Laat de mais uitlekken en voeg toe. Meng de dressing en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 grote pitabroodjes

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de pitabroodjes 4 min. Keer halverwege.

6
6
  • 4 el ketchup
  • 100 g botersla

Snijd de broodjes open, besmeer 1 helft met de ketchup en leg er wat botersla en mais-komkommersalade op.

7
7
  • 175 g hüttenkäse bieslook-peterselie

Verdeel de burgers erover en schep de hüttenkäse erop. Serveer met de rest van de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.