The Green Hap­pi­ness' Boun­ty­lo­l­ly's

Wat een traktatie, deze lolly's. Je mag er best nog eentje pakken hoor.

  • tussendoortje
  • 8 stuks
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Wat een traktatie, deze lolly's. Je mag er best nog eentje pakken hoor. 8 stuks
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • 8 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Ontpit de dadels.
  2. Doe 1 el citroensap en 2 el citroenrasp per citroen samen met de havermout, 2/3 van de kokosrasp, kikkererwten, dadels, ahornsiroop, het zout en water in een mengkom.
  3. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel. Rol het mengsel met je handen tot een balletje per portie. Rol door de rest van de kokos en zet 30 minuten in de vriezer.
  4. Smelt de chocolade 5 minuten voor je de balletjes uit de vriezer haalt, au bain-marie. Hak de pistachenoten fijn. Haal de balletjes uit de vriezer en druk ze plat met een lepel. Steek de prikkers in de balletjes.
  5. Dip de lolly's aan één kant in de chocolade en strooi meteen de pistache (of andere topping) erover zodat het blijft plakken. Doordat de balletjes koud zijn, wordt de chocolade direct hard. Bewaar de lolly's afgedekt in de vriezer of koelkast.

bereidingstip:

Is het mengsel wat te slap? Voeg dan eventueel extra havermout of kikkererwten toe aan het mengsel.

variatietip:

Je kunt ook zelf een leuke topping maken. Gemalen nootjes, havermout, rozijntjes, cacaonibs en quinoapops zijn ook leuk. Of een beetje kaneel.

bewaartip:

Je kunt de lolly's 2 maanden bewaren in de vriezer en 5 dagen in de koelkast.

video

The Green Hap­pi­ness - Boun­ty­lo­l­ly's

Allerhande kookt met... - 02:01 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande kookt met...

The Green Happiness' Bountylolly's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

The Green Hap­pi­ness' Boun­ty­lo­l­ly's

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

2
2
  • 7 medjouldadels

Ontpit de dadels.

3
3
  • 70 g havermout
  • 6 el kokosrasp
  • 4 el gekookte kikkererwten
  • 3 el ahornsiroop
  • 6 el water
  • 1 mespunt zout

Doe 1 el citroensap en 2 el citroenrasp per citroen samen met de havermout, de kokosrasp, kikkererwten, dadels, ahornsiroop, het zout en water in een mengkom.

4
4

Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel.

5
5
  • 3 el kokosrasp

Rol het mengsel met je handen tot een balletje per portie. Rol door de rest van de kokos en zet 30 minuten in de vriezer.

6
6
  • 100 g extra pure chocolade
  • 2 el pistachenoten

Smelt de chocolade 5 minuten voor je de balletjes uit de vriezer haalt, au bain-marie. Hak de pistachenoten fijn.

7
7

Haal de balletjes uit de vriezer en druk ze plat met een lepel. Steek de prikkers in de balletjes.

8
8

Dip de lolly's aan één kant in de chocolade en strooi meteen de pistache (of andere topping) erover zodat het blijft plakken.

9
9

Doordat de balletjes koud zijn, wordt de chocolade direct hard. Bewaar de lolly's afgedekt in de vriezer of koelkast.

bereidingstip:

Is het mengsel wat te slap? Voeg dan eventueel extra havermout of kikkererwten toe aan het mengsel.

variatietip:

Je kunt ook zelf een leuke topping maken. Gemalen nootjes, havermout, rozijntjes, cacaonibs en quinoapops zijn ook leuk. Of een beetje kaneel.

bewaartip:

Je kunt de lolly's 2 maanden bewaren in de vriezer en 5 dagen in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.