Green god­dess paas­ont­bijt

Verras het thuisfront met een origineel ontbijtje op bed, dat ook nog eens goed voor ze is!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Verras het thuisfront met een origineel ontbijtje op bed, dat ook nog eens goed voor ze is! 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten, chilipoeder, het komijnzaad en het sesamzaad 3 min. Schep regelmatig om. Maal de geroosterde noten en zaden fijn in de keukenmachine.
  2. Halveer de tomaatjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de sjalot en laat de kikkererwten uitlekken. Halveer de limoen en pers uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak tot puree. Breng op smaak met peper, eventueel zout en wat limoensap.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de sjalot 1 min. Voeg de spinazie en kikkererwten toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ondertussen de boterhammen in de broodrooster. Verdeel de tomaatjes, spinazie en kikkererwten over 4 borden. Vorm met 2 lepels 4 ‘eitjes’ van de avocadopuree en leg op elk bord een eitje.

variatietip:

Vervang de toast eens door pappadums.

combinatietip:

Lekker met harissa.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 13 g
Tags

Green goddess paasontbijt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Green god­dess paas­ont­bijt

1
1
  • 2 el pistachenoten
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten, chilipoeder, het komijnzaad en het sesamzaad 3 min. Schep regelmatig om.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2

Maal de geroosterde noten en zaden fijn in de keukenmachine.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el olijfolie

Halveer de tomaatjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 sjalot
  • 200 g kikkererwten
  • 1 limoen

Snipper ondertussen de sjalot en laat de kikkererwten uitlekken. Halveer de limoen en pers uit.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak tot puree.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6

Breng op smaak met peper, eventueel zout en wat limoensap.

7
7
  • 1 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de sjalot 1 min.

8
8
  • 200 g verse spinazie

Voeg de spinazie en kikkererwten toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 4 sneetjes broden

Rooster ondertussen de boterhammen in de broodrooster.

10
10

Verdeel de tomaatjes, spinazie en kikkererwten over 4 borden. Vorm met 2 lepels 4 ‘eitjes’ van de avocadopuree en leg op elk bord een eitje.

11
11

Bestrooi met het pistache-specerijenmengsel en serveer met de toast.

variatietip:

Vervang de toast eens door pappadums.

combinatietip:

Lekker met harissa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.