Gi­no D'Acam­pos pas­ta met au­ber­gi­ne en to­ma­ten-knof­look­saus

De aubergine zorgt ervoor dat de tomatensmaak wordt versterkt voor een nóg lekkerdere pasta.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De aubergine zorgt ervoor dat de tomatensmaak wordt versterkt voor een nóg lekkerdere pasta. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Halveer de romatomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kwarten. Breng het water met het bouillontablet in een grote pan aan de kook. Snijd van de aubergines aan beide kanten een plakje van 1 cm af (met het groen). Snijd elke aubergine in blokjes van 3 cm.
  2. Kook de aubergineblokjes 8 min. op laag vuur in de bouillon. Giet af in een vergiet en laat afkoelen. Druk als de blokjes koud zijn zo veel mogelijk water eruit.
  3. Pers de knoflook. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze in 5 min. rondom bruin. Roer af en toe met een houten lepel; dat is zachter voor de ingrediënten en je pan. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat de saus op halfhoog vuur 15 min. pruttelen. Roer af en toe. Voeg het basilicum en de stukken tomaat toe en laat de saus nog 10 min. pruttelen. Roer de saus om de paar minuten door.
  4. Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Rasp de kaas. Schenk de saus over de pasta. Roer alles 15 sec. rustig door elkaar, zodat de smaken zich mengen. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer direct.

variatietip:

Geen pappardelle in huis? Je kunt voor dit gerecht ook tagliatelle gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gino D'Acampos pasta met aubergine en tomaten-knoflooksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gi­no D'Acam­pos pas­ta met au­ber­gi­ne en to­ma­ten-knof­look­saus

1
1
  • 3 el verse basilicumblaadjes
  • 2 romatomaten

Snijd de basilicumblaadjes fijn. Halveer de romatomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd te tomaten in kwarten.

2
2
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 liter water

Breng het water met het bouillontablet in een grote pan aan de kook.

3
3
  • 2 middelgrote aubergines

Snijd van de aubergines aan beide kanten een plakje van 1 cm af (met het groen). Snijd elke aubergine in blokjes van 3 cm.

4
4

Kook de aubergineblokjes 8 min. op laag vuur in de bouillon. Giet af in een vergiet en laat afkoelen.

5
5

Druk als de blokjes koud zijn zo veel mogelijk water eruit.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el extra vierge olijfolie

Pers de knoflook. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze in 5 min. rondom bruin.

7
7

Roer af en toe met een houten lepel; dat is zachter voor de ingrediënten en je pan.

8
8
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat de saus op halfhoog vuur 15 min. pruttelen.

9
9

Roer af en toe. Voeg het basilicum en de stukken tomaat toe en laat de saus nog 10 min. pruttelen. Roer de saus om de paar minuten door.

10
10
  • 300 g pappardelle

Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.

11
11
  • 40 g Parmezaanse kaas

Rasp de kaas.

12
12

Schenk de saus over de pasta. Roer alles 15 sec. rustig door elkaar, zodat de smaken zich mengen. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer direct.

variatietip:

Geen pappardelle in huis? Je kunt voor dit gerecht ook tagliatelle gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.