Zoet­zu­re cour­get­te met to­maat en munt

Courgette op een hele andere manier dan je 'm kent: met zongedroogde tomaatjes en balsamicoazijn.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Courgette op een hele andere manier dan je 'm kent: met zongedroogde tomaatjes en balsamicoazijn. 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tomaten uitlekken. Vang 3 el olie per half potje tomaten op en bewaar de knoflookteentjes uit de pot.
  2. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en in de breedte in stukken van 2 cm.
  3. Verhit de opgevangen olie uit het potje in een hapjespan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Snijd ondertussen de tenen knoflook in plakjes. Halveer de tomaten. Voeg samen met de knoflook en honing toe aan de courgette en bak 2 min. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blus af met de azijn en zet het vuur uit. Laat ca. 30 min. afkoelen.
  5. Haal de blaadjes van takjes munt en snijd grof. Schep de courgette in een schaal en garneer met de munt.

combinatietip:

Lekker met pasta met tomatensaus (het recept is dan niet meer glutenvrij).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zoetzure courgette met tomaat en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re cour­get­te met to­maat en munt

1
1
  • 147½ g semi-zongedroogde tomaten

Laat de tomaten uitlekken. Vang 3 el olie op en bewaar de knoflookteentjes uit de pot.

2
2
  • 2 courgette

Snijd de courgette in de lengte in kwarten en in de breedte in stukken van 2 cm.

3
3

Verhit de opgevangen olie uit het potje in een hapjespan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 el honing

Snijd ondertussen de tenen knoflook in plakjes. Halveer de tomaten. Voeg samen met de knoflook en honing toe aan de courgette en bak 2 min.

5
5
  • 75 ml witte balsamicoazijn

Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blus af met de azijn en zet het vuur uit. Laat ca. 30 min. afkoelen.

6
6
  • 7½ g munt

Haal de blaadjes van takjes munt en snijd grof. Schep de courgette in een schaal en garneer met de munt.

combinatietip:

Lekker met pasta met tomatensaus (het recept is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.