Mexi­caan­se rijst­scho­tel met vis

Een Mexicaans feest vol kleuren en smaken.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een Mexicaans feest vol kleuren en smaken. 4 personen
4 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en wat zout toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
  2. Was ondertussen de tomaten en snijd in 4 partjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng voor de salsa de tomaten, het limoenrasp, 2 el limoensap, peper en zout in een kom en laat staan tot gebruik.
  3. Snijd de peterselie fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika en halveer. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.
  4. Meng de helft van de picadillo, de bloem en peper en zout in een diep bord. Snijd de vis in de lengte in repen van 3 cm breed en haal door de bloem. Verhit 2½ el olie in een koekenpan en bak de helft van de vis in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Houd warm onder aluminiumfolie op een bord. Verhit nog 2½ el olie en bak de rest van de vis op dezelfde manier.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, paprika, de rest van de picadillo, de roerbakgroente, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  6. Voeg de rijst en bonen toe en warm 3 min. mee. Verdeel over een grote schaal en leg de vis erop. Serveer met de tomatensalsa en gesneden peterselie.

bereidingstip:

Picadillo is een lichtpittige specerijenmelange voor Latijns-Amerikaanse gerechten. Eten er kinderen mee? Pas dan de hoeveelheid naar smaak aan.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 30 2016

Mexicaanse rijstschotel met vis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se rijst­scho­tel met vis

1
1
  • 150 g gele rijst

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en wat zout toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar.

2
2

Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 limoen

Was ondertussen de tomaten en snijd in 4 partjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

4
4

Meng voor de salsa de tomaten, het limoenrasp, 2 el limoensap, peper en zout in een kom en laat staan tot gebruik.

5
5
  • 30 g peterselie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de peterselie fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

6
6
  • 1 rode paprika
  • 400 g zwarte bonen

Was de paprika en halveer. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.

7
7
  • 4 tl picadillo
  • 2 el bloem
  • 525 g pangasiusfilets

Meng de picadillo, bloem en peper en zout in een diep bord. Snijd de vis in de lengte in repen van 3 cm breed en haal door de bloem.

8
8
  • 2½ el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de vis in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Houd warm onder aluminiumfolie op een bord.

9
9
  • 3½ el arachideolie

Verhit nog 2½ el olie en bak de rest van de vis op dezelfde manier. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan.

10
10
  • 1 sachet picadillo*
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente

Bak de knoflook, paprika, de rest van de picadillo, de roerbakgroente, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

11
11

Voeg de rijst en bonen toe en warm 3 min. mee. Verdeel over een grote schaal en leg de vis erop. Serveer met de tomatensalsa en gesneden peterselie.

bereidingstip:

Picadillo is een lichtpittige specerijenmelange voor Latijns-Amerikaanse gerechten. Eten er kinderen mee? Pas dan de hoeveelheid naar smaak aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.