Bur­ri­to met bo­nen-groen­te­chi­li en mo­le

Zoete mango, frisse paprika, pittige rode peper. Samen met de mole (kruidige Mexicaanse saus) is deze burrito een echte smaakexplosie.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Zoete mango, frisse paprika, pittige rode peper. Samen met de mole (kruidige Mexicaanse saus) is deze burrito een echte smaakexplosie. 4 personen
3 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in kleine blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn.
  2. Meng de mango, paprika, rode peper, koriander en het limoenrasp en -sap tot een salsa. Doe de bonen in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakmix op middelhoog vuur 2 min. Voeg de bonen toe en bak op laag vuur 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de tortillawraps en de mole almendrado volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het bonen-groentemengsel met de helft van de salsa over het midden van de tortillawraps. Vouw de zijkanten van de tortilla een paar centimeter over de vulling, rol de onderkant van de tortilla’s eroverheen en rol tot een pakketje. Serveer met de mole en de rest van de salsa.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Burrito met bonen-groentechili en mole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ri­to met bo­nen-groen­te­chi­li en mo­le

1
  • 1 eetrijpe mango

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in kleine blokjes.

2
  • 1 groene paprika

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
  • 1 limoen
  • 15 g koriander

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn.

5

Meng de mango, paprika, rode peper, koriander en het limoenrasp en -sap tot een salsa.

6
  • 400 g zwarte bonen

Doe de bonen in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

7
  • 1 el arachideolie
  • 400 g Mexicaanse roerbakmix

Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakmix op middelhoog vuur 2 min.

8

Voeg de bonen toe en bak op laag vuur 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
  • 260 ml mole almendrado
  • 8 tortillawraps

Verwarm ondertussen de tortillawraps en de mole almendrado volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10

Verdeel het bonen-groentemengsel met de helft van de salsa over het midden van de tortillawraps.

11

Vouw de zijkanten van de tortilla een paar centimeter over de vulling, rol de onderkant van de tortilla’s eroverheen en rol tot een pakketje.

12

Serveer met de mole en de rest van de salsa. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.