Zo­mer­se sa­la­de met man­go, ri­vier­kreeft en oven­aard­ap­pe­len

Een gerecht vol zomerse smaken. Met mango voor een tropisch tintje.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een gerecht vol zomerse smaken. Met mango voor een tropisch tintje. 4 personen
4 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en snijd de ongeschilde aardappelen in de lengte in partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schil ondertussen de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes. Verwijder de stronk van de sla en snijd de sla in dunne repen.
  4. Meng in een kom de mayonaise, ketchup en 2 el water tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verkruimel het spek. Meng 2/3 van de dressing met de sla, mango, komkommer en het spek. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de sla over de borden en schep de aardappelen ernaast. Verdeel de rivierkreeftjes over de salade en druppel de rest van de dressing erover. Knip de tuinkers en garneer de salade hiermee.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Zomerse salade met mango, rivierkreeft en ovenaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se sa­la­de met man­go, ri­vier­kreeft en oven­aard­ap­pe­len

1
1
  • 1 kg roodschillige aardappel

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en snijd de ongeschilde aardappelen in de lengte in partjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 100 g gerookt ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 2 eetrijpe mango's

Schil ondertussen de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

6
6
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.

7
7
  • 1 krop romainesla

Verwijder de stronk van de sla en snijd de sla in dunne repen.

8
8
  • 4 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 2 el water

Meng in een kom de mayonaise, ketchup en het water tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verkruimel het spek. Meng 2/3 van de dressing met de sla, mango, komkommer en het spek. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 100 g rivierkreeftjes

Verdeel de sla over de borden en schep de aardappelen ernaast. Verdeel de rivierkreeftjes over de salade en druppel de rest van de dressing erover.

11
11
  • 1 bakje tuinkers

Knip de tuinkers en garneer de salade hiermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.