Ge­gril­de kip­fi­lethaas­jes met oven­aard­ap­pe­len

Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal! 4 personen
4 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook. Boen de aardappelen schoon, halveer en kook in 12 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Plet de aardappelen een voor een met een vork. Besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen en rooster ca. 15 min. in de oven goudbruin.
  3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
  4. Meng ondertussen 1 el olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Meng in een kom de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
  6. Neem de geplette aardappelen en tomaten uit de oven. Snijd de selderij fijn. Schep de tomaten met de snijbonen, kappertjes, selderij en de dressing door elkaar. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.

bereidingstip:

Je kunt de kipfilethaasjes ook grillen op de barbecue. Steek de barbecue aan. Bestrijk de kip met 4 el olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 31 2016

Gegrilde kipfilethaasjes met ovenaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip­fi­lethaas­jes met oven­aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook.

2
2
  • 1 kg roodschillige aardappel

Boen de aardappelen schoon, halveer en kook in 12 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 1 el olijfolie

Plet de aardappelen een voor een met een vork. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g cherrytomaten

Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen en rooster ca. 15 min. in de oven goudbruin.

5
5
  • 400 g ongesneden snijbonen

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm.

6
6

Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • 3 tl baharat
  • 400 g kipfilethaasjes

Meng ondertussen de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee.

8
8

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

9
9
  • 100 g kappertjes

Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op.

10
10
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie

Meng in een kom de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

11
11
  • 20 g selderij

Neem de geplette aardappelen en tomaten uit de oven. Snijd de selderij fijn. Schep de tomaten met de snijbonen, kappertjes, selderij en de dressing door elkaar.

12
12

Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.

bereidingstip:

Je kunt de kipfilethaasjes ook grillen op de barbecue. Steek de barbecue aan. Bestrijk de kip met 4 el olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.