To­ma­ten­pi­la­v met krui­di­ge kip

Rijst met tomaten en snijbonen. Extra lekker dankzij de kipfilet met specerijen.

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Rijst met tomaten en snijbonen. Extra lekker dankzij de kipfilet met specerijen. 4 personen
3 130

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met de baharat. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.
  2. Schep de rijst erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de snijbonen toe. Schep af en toe om.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd grof. Voeg toe aan de rijst en breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pilav op de borden en leg er de kipfilethaasjes bij.

combinatietip:

Lekker fris voor erbij: partjes limoen.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 594 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tomatenpilav met kruidige kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­pi­la­v met krui­di­ge kip

1
1
  • 345 g kipfilethaasjes
  • 2 tl baharat (specerijenmengsel)

Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met de baharat.

2
2
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 trostomaten

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 800 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Schep de rijst erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 15 min. gaar.

5
5
  • 225 g snijbonen

Voeg na 5 min. de snijbonen toe. Schep af en toe om.

6
6
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 20 g platte peterselie

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd grof. Voeg toe aan de rijst en breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Schep de pilav op 4 borden en leg er de kipfilethaasjes bij.

combinatietip:

Lekker fris voor erbij: partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.