Kipburger met linzen, gebakken aardappeltjes en witlofsalade

De salade met druiven en mangochutney zorgt voor een fruitig feestje!

640 kcal

25 min. bereiden

licht pittig

4/5

(58)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bolzeef


Allerhande Box week 20 2017 - Allerhande Box week 20 2017

Allerhande Box week 15 2019 - Allerhande Box week 15 2019

Allerhande Box Week 43 2018 - Allerhande Box Week 43 2018

Allerhande Box Week 15 2018 - Allerhande Box Week 15 2018

Allerhande Box - Allerhande Box

Aan de slag

  1. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes met de hot curry in 20 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat zout toe.

  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken in de bolzeef, maar spoel ze niet af. Meng ze door het kipgehakt. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Meng de helft van de peterselie met de garam masala en peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. gaar.

  3. Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes. Was en halveer de druiven. Roer 1 el mangochutney los met de azijn en het water. Meng de rest van de peterselie met het witlof en druiven en besprenkel met de dressing.

  4. Serveer de burgers met de bakaardappeltjes en de salade en geef de rest van de mangochutney erbij.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Kipburger met linzen, gebakken aardappeltjes en witlofsalade

De salade met druiven en mangochutney zorgt voor een fruitig feestje!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig