Var­kens­haas met wit­lof-drui­ven­sa­la­de

Aardappelen, vlees en groente net even anders.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Aardappelen, vlees en groente net even anders. 4 personen
2 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelballetjes 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de varkenshaas in stukjes. Meng 1/3 van de mosterd met de rest van de olie, de dragon, peper en eventueel zout en schep door de varkenshaas. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Meng ondertussen voor de dressing de rest van de mosterd, de yoghurt, peper en eventueel zout in een ruime kom. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes en de peterselie fijn. Schep met de druiven door de dressing. Verdeel de varkenshaas met de aardappelballetjes over de borden en serveer de witlofsalade ernaast.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met witlof-druivensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met wit­lof-drui­ven­sa­la­de

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 600 g aardappelballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelballetjes 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 300 g varkenshaas

Snijd ondertussen de varkenshaas in stukjes.

3
3
  • 1 el honingmosterd
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl gedroogde dragon

Meng de mosterd met de olie, de dragon, peper en eventueel zout en schep door de varkenshaas.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 8 min. rondom goudbruin. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

5
5
  • 2 el honingmosterd
  • 4 el yoghurt

Meng ondertussen voor de dressing de mosterd, de yoghurt, peper en eventueel zout in een ruime kom.

6
6
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.

7
7
  • 15 g platte peterselie
  • 150 g pitloze rode druiven

Snijd het witlof in reepjes en de peterselie fijn. Schep met de druiven door de dressing.

8
8

Verdeel de varkenshaas met de aardappelballetjes over de borden en serveer de witlofsalade ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.