Ce­vi­che

Het geheim achter deze Zuid-Amerikaanse visschotel: de frisse citrusmarinade.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans voorgerecht Het geheim achter deze Zuid-Amerikaanse visschotel: de frisse citrusmarinade. 4 personen
3 3

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in ringetjes. Pers de limoenen en sinaasappel uit. Klop de gember, de helft van de rode peper, het limoensap, sinaasappelsap en zout tot een dressing.
  2. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte en snijd in flinterdunne plakken. Verdeel de venkel over een diep bord. Snijd de kabeljauw in plakjes van een ½ cm en verdeel over een ander diep bord.
  3. Snijd de ui in flinterdunne ringen en doe in een kommetje. Meng 3 el dressing door de ui. Verdeel de rest van de dressing over de venkel en kabeljauw. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  4. Scheur het basilicum in stukjes. Laat de venkel, kabeljauw en ui uitlekken en verdeel over een platte schaal. Garneer met de rest van de rode peper en het basilicum. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

De vis is goed als de buitenkant niet meer doorschijnend is, maar mat van kleur, en als de binnenkant zacht is.

bereidingstip:

Snijd de vis in dunne plakjes, die hebben minder tijd nodig om te garen.

variatietip:

Je kunt de kabeljauw vervangen door schelvis of verse zalm.

combinatietip:

Een keer iets anders? Schep de uitgelekte ceviche in een taco of tortilla. Ook lekker op minitortilla’s bij de borrel.

Tip:

Minder is meer: het is verleidelijk om ceviche ‘aan te kleden’ met allerlei ingrediënten, omdat er veel bij past. Maar beperk het tot een handvol smaakmakers, dan komt de vis het best tot zijn recht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Ceviche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ce­vi­che

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode peper

Schil en rasp de gember. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in ringetjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 3 limoenen
  • 1 sinaasappel
  • ½ tl zeezout

Pers de limoenen en sinaasappel uit. Klop de gember, de helft van de rode peper, het limoensap, sinaasappelsap en zout tot een dressing.

3
3
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte en snijd in flinterdunne plakken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • 250 g kabeljauwhaasjes

Verdeel de venkel over een diep bord. Snijd de kabeljauw in plakjes van een ½ cm en verdeel over een ander diep bord.

5
5
  • 1 kleine rode ui

Snijd de ui in flinterdunne ringen en doe in een kommetje.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6

Meng 3 el dressing door de ui. Verdeel de rest van de dressing over de venkel en kabeljauw. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.

7
7
  • 7½ g basilicum

Scheur het basilicum in stukjes. Laat de venkel, kabeljauw en ui uitlekken en verdeel over een platte schaal.

8
8

Garneer met de rest van de rode peper en het basilicum. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

De vis is goed als de buitenkant niet meer doorschijnend is, maar mat van kleur, en als de binnenkant zacht is.

bereidingstip:

Snijd de vis in dunne plakjes, die hebben minder tijd nodig om te garen.

variatietip:

Je kunt de kabeljauw vervangen door schelvis of verse zalm.

combinatietip:

Een keer iets anders? Schep de uitgelekte ceviche in een taco of tortilla. Ook lekker op minitortilla’s bij de borrel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.