Bart van Olp­hens ka­bel­jauw ce­vi­che

Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans voorgerecht Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. 4 personen
4 5

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de schil van 1/2 limoen en houdt dit apart. Pers alle limoenen uit en giet het sap in een kom. Voeg de knoflook, gember en de helft van de rode peper toe.
  2. Snijd de kabeljauw met een scherp koksmes in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter dik. Verdeel de plakken kabeljauw over de borden. Schenk het limoensap over de kabeljauw en laat 10-12 min. staan.
  3. Meng ondertussen de maïs met de granaatappelpitten en de koriander.
  4. Snijd de rode ui in dunne ringen en leg ze 5 minuten in water met ijsblokjes.
  5. Verdeel de maïs, granaatappelpitten, de koriander en de ui over de ceviche. Bestrooi met limoenrasp en de rest van de rode peper.

Tip:

Bron: Het viskookboek, Bart van Olphen.

video

Bart van Olp­hen - ka­bel­jauw ce­vi­che

Allerhande kookt met... - 05:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid

Bart van Olphens kabeljauw ceviche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bart van Olp­hens ka­bel­jauw ce­vi­che

1
1
  • 5 limoenen

Rasp de schil van 1/2 limoen en houdt dit apart. Pers alle limoenen uit en giet het sap in een kom.

2
2
  • ½ teen knoflook
  • ½ el gember
  • 1 rode peper

Voeg de knoflook, gember en de helft van de rode peper toe.

3
3
  • 300 g kabeljauwfilet

Snijd de kabeljauw met een scherp koksmes in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter dik.

4
4

Verdeel de plakken kabeljauw over de borden. Schenk het limoensap over de kabeljauw en laat 10-12 min. staan.

Tip: De kabeljauw ‘gaart’ nu in het citrussap.

5
5
  • 1 el maiskorrels
  • 1 el granaatappelpitjes
  • 8 takjes koriander

Meng ondertussen de maïs met de granaatappelpitten en de koriander.

6
6
  • 1 rode ui

Snijd de rode ui in dunne ringen en leg ze 5 minuten in water met ijsblokjes.

7
7

Verdeel de maïs, granaatappelpitten, de koriander en de ui over de ceviche. Bestrooi met limoenrasp en de rest van de rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.