Zo­mer­qui­che met ro­de ui, ri­cot­ta en pe­ter­se­lie­olie

Met ricotta kun je alle kanten op. Dit bijproduct van kaas leent zich bijvoorbeeld voor warme gerechten, zoals deze quiche.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met ricotta kun je alle kanten op. Dit bijproduct van kaas leent zich bijvoorbeeld voor warme gerechten, zoals deze quiche. 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 28 cm)
  • keukenpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de quichevorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.
  2. Laat de gegrilde groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode uien en salade-ui in ringen en rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los en meng met de salade-ui, Parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel achtereenvolgens de helft van het eimengsel, alle gegrilde groenten en de rest van het eimengsel over het bladerdeeg. Leg de rode ui erop en druk licht aan. Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
  4. Doe ondertussen de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de quiche uit de oven en sprenkel de peterselieolie erover.

bewaartip:

Deze zomerquiche is zowel koud als warm lekker. Je kunt ‘m 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm of snijd in puntjes en bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­qui­che met ro­de ui, ri­cot­ta en pe­ter­se­lie­olie

1
1
  • 5 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de quichevorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.

2
2
  • 450 g gegrilde groenten
  • 300 g rode uien
  • 3 salade-uitjes
  • 80 g Parmezaanse kaas

Laat de gegrilde groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode uien en salade-ui in ringen en rasp de Parmezaanse kaas.

3
3
  • 4 eieren
  • 250 g ricotta

Klop de eieren los en meng met de salade-ui, Parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel achtereenvolgens de helft van het eimengsel, alle gegrilde groenten en de rest van het eimengsel over het bladerdeeg.

5
5

Leg de rode ui erop en druk licht aan.

6
6

Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

7
7
  • 20 g platte peterselie
  • 4 el extra vierge olijfolie

Doe ondertussen de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Neem de quiche uit de oven en sprenkel de peterselieolie erover.

bewaartip:

Deze zomerquiche is zowel koud als warm lekker. Je kunt ‘m 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm of snijd in puntjes en bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.