Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de groen­ten, ri­cot­ta en rau­we ham

Goed voor je: een heerlijke pasta van goede granen met ruim 2 ons groenten per persoon.

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Goed voor je: een heerlijke pasta van goede granen met ruim 2 ons groenten per persoon. 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier
  • braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Verdeel ondertussen de gegrilde groenten over de braadslee, besprenkel met ¾ van de olie en bestrooi met het venkelzaad. Schuif de bakplaat met de ricotta na 20 min. onder in de oven en plaats de braadslee met de groenten in het midden. Rooster de groenten de laatste 10 min. mee. Schep regelmatig om.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op. Meng de geroosterde groenten en wat van het kookvocht door de pasta. Schep op een grote schaal, breek de ricotta erboven in stukken, scheur de ham in stukken en verdeel erover. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

serveertip:

Lekker met basilicum of rucolacress.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met geroosterde groenten, ricotta en rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de groen­ten, ri­cot­ta en rau­we ham

1
1
  • 250 g ricotta

Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

2
2
  • 900 g gegrilde groenten
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el venkelzaad

Verdeel ondertussen de gegrilde groenten over de braadslee, besprenkel met de olie en bestrooi met het venkelzaad.

3
3

Schuif de bakplaat met de ricotta na 20 min. onder in de oven en plaats de braadslee met de groenten in het midden.

4
4

Rooster de groenten de laatste 10 min. mee. Schep regelmatig om.

5
5
  • 300 g spaghetti kamut

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

6
6

Meng de geroosterde groenten en wat van het kookvocht door de pasta.

7
7
  • 100 g coburgerham

Schep in een schaal en breek de ricotta erboven in stukken. Scheur de ham in stukken en verdeel erover.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Besprenkel met de olijfolie.

serveertip:

Lekker met basilicum of rucolacress.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.