Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met cho­ri­zo en pad­den­stoe­len

Is het pasta? Is het groente? Sterker nog: het is allebei! Dit slanke pastagerecht is perfect voor een balansdag.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Is het pasta? Is het groente? Sterker nog: het is allebei! Dit slanke pastagerecht is perfect voor een balansdag. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de ui 4 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in kleinere stukken en snijd de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe aan de ui en bak 3 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de courgette spaghetti erdoor en verwarm al omscheppend 1 min. Verdeel de chorizo erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met geroosterde pijnboompitten.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 770 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2016

Courgettespaghetti met chorizo en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met cho­ri­zo en pad­den­stoe­len

1
1
  • 200 g chorizo

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 300 g gesneden uien
  • 400 g paddenstoelen voor pasta
  • 4 tenen knoflook

Bak de ui 4 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in kleinere stukken en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Voeg de paddenstoelen en knoflook toe aan de ui en bak 3 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 800 g courgette spaghetti

Meng de courgette spaghetti erdoor en verwarm al omscheppend 1 min. Verdeel de chorizo erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met geroosterde pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.