Maal­tijd­sa­la­de met avo­ca­do­mayo

16 minuten de keuken in en je tovert deze rijkgevulde salade op tafel.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 16 minuten de keuken in en je tovert deze rijkgevulde salade op tafel. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes in de lengte en kook in 12 min. beetgaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine plakken van 3 cm. Snijd de sla in reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe met de mayonaise en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde mayonaise.
  2. Kook de asperges de laatste 2 min. mee met de krieltjes. Spoel de krieltjes en asperges in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de sla en 2/3 van de kiemgroente en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze in de lengte.
  3. Verdeel achtereenvolgens de salade, eieren, de helft van de avocadomayo en de rest van de kiemgroente over een platte schaal. Serveer met de rest van de avocadomayo ernaast.

combinatietip:

Lekker met stokbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 96 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Maaltijdsalade met avocadomayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met avo­ca­do­mayo

1
1
  • 500 g krieltjes
  • 4 eieren

Halveer de krieltjes in de lengte en kook in 12 min. beetgaar. Kook de eieren in 8 min. hard.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 350 g groene asperges
  • ½ krop ijsbergsla

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine plakken van 3 cm. Snijd de sla in reepjes.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4
  • 4 el mayonaise
  • 1 el appelciderazijn

Doe de avocado met de mayonaise en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde mayonaise.

5
5

Kook de asperges de laatste 2 min. mee met de krieltjes. Spoel de krieltjes en asperges in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6
  • 40 g pittige kiemgroente

Meng met de sla en de kiemgroente en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze in de lengte.

8
8
  • 20 g pittige kiemgroente

Verdeel achtereenvolgens de salade, eieren, de helft van de avocadomayo en de rest van de kiemgroente over een platte schaal.

9
9

Serveer met de rest van de avocadomayo ernaast.

combinatietip:

Lekker met stokbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.