Avo­ca­do­sa­la­de met ge­bak­ken ta­co's

Leuk idee: serveer de drankjes bij het eten met een sombrero-rietje erin, dan is het Mexicaanse feestje compleet!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Leuk idee: serveer de drankjes bij het eten met een sombrero-rietje erin, dan is het Mexicaanse feestje compleet! 4 personen
3 151

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper 1 ui heel fijn, snijd de andere in dunne halve ringen. Meng het gehakt met de gesnipperde ui en 1 tl kruidenmix en verdeel het gehakt over de tacoschelpen. Zet ze rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal. Verdeel de kaas over het gehakt. Bak 20 min. in de oven tot het gehakt gaar is.
  2. Haal 4 ijsbergslabladeren los. Snijd de rest in smalle repen. Verdun de mayonaise met het water en breng op smaak met de rest van de kruidenmix. Snijd de avocado in blokjes. Meng de gesneden sla met de uienringen, avocado en dressing en verdeel de salade over de slabladeren. Leg de gevulde slabladeren op borden en serveer met de gebakken taco's.
video

Avo­ca­do

Onze leverancier - 04:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 18-19

Avocadosalade met gebakken taco's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do­sa­la­de met ge­bak­ken ta­co's

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl cajun kruidenmix met zout
  • 8 tacoschelpen

Snipper 1 ui heel fijn, snijd de andere in dunne halve ringen. Meng het gehakt met de gesnipperde ui en kruidenmix en verdeel het gehakt over de tacoschelpen.

3
3
  • 35 g gemalen jonge kaas

Zet ze rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal. Verdeel de kaas over het gehakt. Bak 20 min. in de oven tot het gehakt gaar is.

4
4
  • 1 krop ijsbergsla
  • 75 ml mayonaise
  • 50 ml water
  • 1 tl cajun kruidenmix met zout

Haal 4 ijsbergslabladeren los. Snijd de rest in smalle repen. Verdun de mayonaise met het water en breng op smaak met de rest van de kruidenmix.

5
5
  • 2 avocado's

Snijd de avocado in blokjes. Meng de gesneden sla met de uienringen, avocado en dressing en verdeel de salade over de slabladeren.

6
6

Leg de gevulde slabladeren op borden en serveer met de gebakken taco's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.