Groe­ne maal­tijd­sa­la­de

De kleuren van de ingrediënten mogen dan hetzelfde zijn, de smaken zijn dat zeker niet!

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kleuren van de ingrediënten mogen dan hetzelfde zijn, de smaken zijn dat zeker niet! 4 personen
2 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de veldsla over een platte schaal. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Leg de blokjes bij elkaar op de veldsla.
  2. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Leg naast de komkommer. Snijd de bosuitjes in ringetjes en leg naast de paprika. Leg de sojaboontjes weer daarnaast.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in kleine blokjes. Leg de helft van de avocadoblokjes naast de sojaboontjes. Doe de rest van de avocado samen met de geitenkaas en het water in een hoge beker. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil boven de avocado. Pers de vrucht uit en voeg 2 el sap toe . Pureer met de staafmixer tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Snijd de koriander grof en strooi erover. Serveer de rest van de dressing en het brood apart erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 5 uur van tevoren maken. Bewaar de groenten (behalve de avocado voor in de salade) en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Snijd de avocado voor in de salade pas vlak voor het serveren in blokjes. Ga dan verder met stap 4.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 590 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Groene maaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 75 g veldsla

Verdeel de veldsla over een platte schaal.

2
2
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

3
3

Leg de blokjes bij elkaar op de veldsla.

4
4
  • 1 groene paprika

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Leg naast de komkommer.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 3 bosuitjes
  • 175 g sojabonen

Snijd de bosuitjes in ringetjes en leg naast de paprika. Leg de sojaboontjes weer daarnaast.

6
6
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in kleine blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7
  • 100 ml water
  • 100 g geitenkaas naturel 45+

Leg de helft van de avocadoblokjes naast de sojaboontjes. Doe de rest van de avocado met de geitenkaas en het water in een hoge beker.

8
8
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil boven de avocado. Pers de vrucht uit en voeg 2 el sap toe.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

9
9

Pureer met de staafmixer tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 15 g koriander
  • 1 campagnard brood

Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Snijd de koriander grof en strooi erover. Serveer de rest van de dressing en het brood apart erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 5 uur van tevoren maken. Bewaar de groenten (behalve de avocado voor in de salade) en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Snijd de avocado voor in de salade pas vlak voor het serveren in blokjes. Ga dan verder met stap 4.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.