To­nijns­and­wich met bie­ten­sa­la­de

De basis: speltbrood. De vulling: een mengsel van tonijn met roomkaas en bietjes. Erbij: bietensalade!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De basis: speltbrood. De vulling: een mengsel van tonijn met roomkaas en bietjes. Erbij: bietensalade! 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster
  • 8 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Laat de tonijn uitlekken en meng met de roomkaas, peper en eventueel zout. Snijd de augurken in de lengte in dunne plakken.
  2. Besmeer 8 sneetjes brood aan één kant met het tonijnmengsel. Verdeel de augurk en de helft van de bietjes erover. Leg steeds 2 belegde sneetjes brood met het beleg naar boven op elkaar en dek af met een onbelegd sneetje. Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd de sandwich voorzichtig schuin door.
  3. Doe de radijsmix en de rest van de bietjes in een schaal. Meng de olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing en meng door de salade. Hak de walnoten grof en strooi erover. Serveer de sandwich met de salade.

combinatietip:

Lekker met groentechips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Tonijnsandwich met bietensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijns­and­wich met bie­ten­sa­la­de

1
1
  • 12 sneetjes speltbrood
  • 400 g tonijnstukken in olijfolie
  • 125 g verse roomkaas met kruiden

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Laat de tonijn uitlekken en meng met de roomkaas, peper en eventueel zout.

2
2
  • 330 g kleine zoetzure augurken

Snijd de augurken in de lengte in dunne plakken.

3
3
  • 200 g geraspte bietjes

Besmeer 8 sneetjes brood aan één kant met het tonijnmengsel. Verdeel de augurk en de bietjes erover.

4
4

Leg steeds 2 belegde sneetjes brood met het beleg naar boven op elkaar en dek af met een onbelegd sneetje.

5
5

Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd de sandwich voorzichtig schuin door.

6
6
  • 300 g rauwkost radijsmix
  • 200 g geraspte bietjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn

Doe de radijsmix en de rest van de bietjes in een schaal. Meng de olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing en meng door de salade.

7
7
  • 60 g walnoten

Hak de walnoten grof en strooi erover. Serveer de sandwich met de salade.

combinatietip:

Lekker met groentechips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.