Boe­re­no­me­let met ou­de kaas

Lekker makkelijk en lekker Hollands. Ook de kinderen zijn dol op deze omelet.

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker makkelijk en lekker Hollands. Ook de kinderen zijn dol op deze omelet. 4 personen
3 175

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de champignons in kwarten.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes in 8 min. op laag vuur gaar. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Doe de soepgroenten erbij en bak nog 3 min.
  3. Klop de eieren los en schenk ze over de groenten. Bak de omelet met de deksel op de pan op laag vuur in 12 min. gaar. Bedek de bovenkant met de kaas en bak nog 6 min. met de deksel op de pan. Serveer met de augurken.

variatietip:

Vervang voor een zachtere smaak de oude kaas door jonge kaas.

combinatietip:

Lekker met grof bruin brood.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 590 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Boerenomelet met oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­re­no­me­let met ou­de kaas

1
1
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 250 g champignons

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de champignons in kwarten.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes in 8 min. op laag vuur gaar.

3
3
  • 350 g boerensoepgroente

Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Doe de soepgroenten erbij en bak nog 3 min.

4
4
  • 8 eieren

Klop de eieren los en schenk ze over de groenten. Bak de omelet met de deksel op de pan op laag vuur in 12 min. gaar.

5
5
  • 5 plakken oude kaas

Bedek de bovenkant met de kaas en bak nog 6 min. met de deksel op de pan.

6
6
  • 8 kleine zoetzure augurken

Serveer met de augurken.

variatietip:

Vervang voor een zachtere smaak de oude kaas door jonge kaas.

combinatietip:

Lekker met grof bruin brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.