Steak sand­wich met bie­ten­sa­la­de

Wat eten we vanavond? Een heerlijk rijkbelegd broodje met biefstuk met een frisse salade erbij.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wat eten we vanavond? Een heerlijk rijkbelegd broodje met biefstuk met een frisse salade erbij. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de biefstuk 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur uit. Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm ondertussen de ovengrill. Snijd het stokbrood overlangs door midden en rasp de cheddar. Klop de mosterd met de olie en het water tot een dressing. Schep de dressing en tweederde van de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Beleg de onderste helft van het stokbrood met de gebakken ui, de plakjes biefstuk en de cheddar. Gril zowel de belegde als de nietbelegde helft van het stokbrood ca. 2 min. in het midden van de oven tot de kaas smelt.
  4. Neem uit de oven, besmeer de bovenste helft van het stokbrood met de rest van de mosterd. Beleg de onderste helft van het brood met de rest van de rucola, dek af met de bovenste helft en snijd in gelijke stukken. Serveer direct met de bietensalade ernaast.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Steak sandwich met bietensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak sand­wich met bie­ten­sa­la­de

1
1
  • 320 g biefstukken

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 300 g rode uien
  • 20 g boter

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan.

3
3
  • 20 g boter

Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de biefstuk 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur uit.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

4
4

Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 wit stokbrood
  • 80 g Cheddar Tophat 48+

Verwarm ondertussen de ovengrill. Snijd het stokbrood overlangs door midden en rasp de cheddar.

6
6
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el water

Klop de mosterd met de olie en het water tot een dressing.

7
7
  • 50 g rucola

Schep de dressing en de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Beleg de onderste helft van het stokbrood met de gebakken ui, de plakjes biefstuk en de cheddar.

9
9

Gril zowel de belegde als de nietbelegde helft van het stokbrood ca. 2 min. in het midden van de oven tot de kaas smelt.

10
10
  • 2 el grove mosterd

Neem uit de oven, besmeer de bovenste helft van het stokbrood met de rest van de mosterd.

11
11
  • 25 g rucola

Beleg de onderste helft van het brood met de rest van de rucola, dek af met de bovenste helft en snijd in gelijke stukken.

12
12
  • 400 g geraspte bietjes

Serveer direct met de bietensalade ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.