Toum (Li­ba­ne­se knof­look­saus)

Knoflooksaus hoort bij de barbecue of gourmet, zeker als er zo'n lekker exotisch smaakje aan zit.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht Knoflooksaus hoort bij de barbecue of gourmet, zeker als er zo'n lekker exotisch smaakje aan zit. 4 personen
2 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de knoflook, de helft van het citroensap en het zout in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg het eiwit toe en mix weer met de staafmixer. Doe in een dun straaltje de arachideolie erbij en mix. Voeg tijdens het mixen de rest van het citroensap toe. Voeg dan de rest van de olie in een dun straaltje toe. Meng het ijskoude water erdoor en mix tot een romige saus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 135 mg
Tags
Ook te zien in

Toum (Libanese knoflooksaus)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toum (Li­ba­ne­se knof­look­saus)

1
1
  • 4 tenen knoflook
  • 25 ml citroensap
  • ½ tl zout
  • 30 ml eiwitten

Doe de knoflook, het citroensap en het zout in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg het eiwit toe en mix weer met de staafmixer.

2
2
  • 100 ml arachideolie
  • 25 ml citroensap

Doe in een dun straaltje de olie erbij en mix. Voeg tijdens het mixen het citroensap toe.

3
3
  • 100 ml arachideolie
  • 1 el ijskoud water

Voeg de olie in een dun straaltje toe. Meng het ijskoude water erdoor en mix tot een romige saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.