Knof­look­saus

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 1 stuks
2 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood, dompel onder in water en knijp uit. Hak de amandelen fijn. Vijzel de knoflook met het zout tot een gladde saus. Voeg het brood en de amandelen toe in delen en stamp fijn. Voeg scheutje voor scheutje de olie toe en meng tot een homogene massa. Breng op smaak met de azijn, citroen, suiker en peper.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Knoflooksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knof­look­saus

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 1 sneetje witbrood
  • 65 g blanke amandelen

Snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood, dompel onder in water en knijp uit. Hak de amandelen fijn.

2
2
  • ¼ tl zout

Vijzel de knoflook met het zout tot een gladde saus. Voeg het brood en de amandelen toe in delen en stamp fijn.

3
3
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 1½ el wittewijnazijn
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl suiker

Voeg scheutje voor scheutje de olie toe en meng tot een homogene massa. Breng op smaak met de azijn, citroen, suiker en peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.