Thai­se noe­del­sa­la­de met kip & pin­da's

Klein budget, grootse trek? Deze noedelsalade maakt het allemaal goed!

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Klein budget, grootse trek? Deze noedelsalade maakt het allemaal goed! 4 personen
2 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de noedels in een ruime kom en giet er kokend water over tot ze onderstaan. Laat 10 min. staan. Giet af en spoel onder koud stromend water. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten. Schil de winterpeen en schaaf de peen met een kaasschaaf in lange linten. Snijd de radijs in plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Meng de komkommer, peen, radijs, sladressing en het limoenrasp en -sap door de noedels en breng op smaak met peper. Verdeel over een platte schaal. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat afkoelen. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip en thai red curry op hoog vuur al omscheppend in 8 min. gaar Hak ondertussen de pinda’s grof en verdeel samen met de kip over de noedel salade. Lekker met verse koriander.

variatietip:

Vervang de kip en de thai red curry door 360 g Thaise kipfiletblokjes met citroengras (bak).

combinatietip:

Lekker met verse koriander.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise noedelsalade met kip & pinda's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se noe­del­sa­la­de met kip & pin­da's

1
1
  • 250 g egg noodles

Doe de noedels in een ruime kom en giet er kokend water over tot ze onderstaan. Laat 10 min. staan. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten.

3
3
  • 300 g winterpeen

Schil de winterpeen en schaaf de peen met een kaasschaaf in lange linten.

4
4
  • 1 bos radijs
  • 1 limoen

Snijd de radijs in plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

5
5
  • 6 el sladressing naturel

Meng de komkommer, peen, radijs, sladressing en het limoenrasp en -sap door de noedels en breng op smaak met peper. Verdeel over een platte schaal.

6
6
  • 75 g gezouten pinda's

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat afkoelen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

7
7
  • 350 g kipdijfilet
  • 2 el olie
  • 1½ el thai red curry

Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip en thai red curry op hoog vuur al omscheppend in 8 min. gaar

8
8

Hak ondertussen de pinda’s grof en verdeel samen met de kip over de noedelsalade.

variatietip:

Vervang de kip en de thai red curry door 360 g Thaise kipfiletblokjes met citroengras (bak).

combinatietip:

Lekker met verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.