Ge­krui­de drum­sticks met man­gosal­sa en noe­dels

Wat een heerlijk gerecht. Pittig, met als fris smaakaccent: mango!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wat een heerlijk gerecht. Pittig, met als fris smaakaccent: mango! 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de drumsticks om met de rode currypoeder, 2 el olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
  2. Maak ondertussen de salsa. Snijd 2 salade-uitjes in flinterdunne ringen. Boen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere limoen in partjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Meng de salade-ui, het limoenrasp en -sap en de mango in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  4. Snijd de knoflook fijn en de rest van de salade-ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en Japanse wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels, salade-ui en woksaus toe en roerbak 3 min. mee. Verdeel de noedels, drumsticks en salsa over de borden en garneer met de partjes limoen.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman’s Bin 55 Shiraz Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gekruide drumsticks met mangosalsa en noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de drum­sticks met man­gosal­sa en noe­dels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 9 kipdrumsticks
  • 2½ tl Thai red currypoeder (Euroma Original spices by Jonnie Boer)
  • 2 el (arachide)olie

Schep de drumsticks om met de rode currypoeder, olie, peper en zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

4
4
  • 1 bosje salade-ui
  • 1 limoen

Maak ondertussen de salsa. Snijd 2 salade-uitjes in flinterdunne ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit.

5
5
  • 1 limoen
  • 1 mango

Snijd de andere limoen in partjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes.

6
6

Meng de salade-ui, het limoenrasp en -sap en de mango in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 250 g egg noodles

Breng een pan water met wat zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook 5 min.

8
8

Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken in een vergiet.

9
9
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn en de rest van de salade-ui in ringen.

10
10
  • 2 el (arachide)olie
  • 400 g Japanse wokgroente

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en Japanse wokgroente 3 min. op hoog vuur.

11
11
  • 150 ml verse woksaus sesam-soja

Voeg de noedels, salade-ui en woksaus toe en roerbak 3 min. mee.

12
12

Verdeel de noedels, drumsticks en salsa over de borden en garneer met de partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.