Couscous met kip en tomaatjes

De ras el hanout specerijen geven een heerlijk mediterrane touch aan dit gerecht.

605 kcal

15 min. bereiden

2.9/5

(98)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 gram couscous

    couscous

  • 300 ml water

    water

  • 4 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 150 gram gesneden uien

    gesneden uien

  • 500 gram kipfilethaasjes

    kipfilethaasjes

  • 1 eetlepel ras el hanout specerijenmelange

    ras el hanout specerijenmelange

  • 250 gram romaatjes

    romaatjes

  • 12.5 gram verse bieslook

    verse bieslook

  • 150 gram bruschetta tomaatsalade

    bruschetta tomaatsalade

  • 300 gram frisse komkommermix rauwkost

    frisse komkommermix rauwkost

Aan de slag

  1. Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. af gedekt staan. Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de uien en kipfillethaasjes met de ras el hanout en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de bieslook fijn.

  2. Roer de couscous los met een vork en meng de bruschetta tomaatsalade en rest van de olie erdoor. Meng de tomaat, de komkommermix en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de kip met de rest van de bieslook en serveer bij de couscous.

Wat vond je van dit recept?

Couscous met kip en tomaatjes

De ras el hanout specerijen geven een heerlijk mediterrane touch aan dit gerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig