To­ma­ten­cous­cous met kom­kom­mer en krui­di­ge kip

De ras el hanout specerijen geven een heerlijk mediterrane touch aan dit gerecht.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De ras el hanout specerijen geven een heerlijk mediterrane touch aan dit gerecht. 4 personen
2 48

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. af gedekt staan. Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de uien en kipfillethaasjes met de ras el hanout en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de bieslook fijn.
  2. Roer de couscous los met een vork en meng de bruschetta tomaatsalade en rest van de olie erdoor. Meng de tomaat, de komkommermix en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de kip met de rest van de bieslook en serveer bij de couscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tomatencouscous met komkommer en kruidige kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­cous­cous met kom­kom­mer en krui­di­ge kip

1
1
  • 250 g couscous
  • 300 ml water

Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. af gedekt staan.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 150 g gesneden uien
  • 500 g kipfilethaasjes
  • 1 el el ras el hanout

Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de uien en kipfillethaasjes met de ras el hanout en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur.

3
3

Schep regelmatig om.

4
4
  • 250 g romaatjes
  • 12½ g bieslook

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de bieslook fijn.

5
5
  • 150 g bruschetta tomaatsalade
  • 2 el arachideolie

Roer de couscous los met een vork en meng de bruschetta tomaatsalade en rest van de olie erdoor.

6
6
  • 300 g rauwkost komkommermix

Meng de tomaat, de komkommermix en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Bestrooi de kip met de rest van de bieslook en serveer bij de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.