Ge­hakt­spie­sen met ras el han­out & yog­hurt­dip

Wat couscous en gegrilde groenten erbij en je hebt een heerlijke mediterrane maaltijd.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Wat couscous en gegrilde groenten erbij en je hebt een heerlijke mediterrane maaltijd. 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snipper de ui heel fijn. Snijd de olijven en peterselie heel fijn. Meng met de ras el hanout en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen dun met de olie. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de Griekse yoghurt.

variatietip:

Lekker met couscous en gegrilde groenten, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktspiesen met ras el hanout & yoghurtdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­spie­sen met ras el han­out & yog­hurt­dip

1
1
  • 1 rode ui
  • 2 el el ras el hanout
  • 120 g zwarte olijven zonder pit
  • 20 g platte peterselie
  • 300 g mager rundergehakt

Snipper de ui heel fijn. Snijd de olijven en peterselie heel fijn. Meng met de ras el hanout en peper en zout naar smaak door het gehakt.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen dun met de olie.

3
3
  • 170 g Griekse yoghurt

Verhit de grillpan en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de Griekse yoghurt.

variatietip:

Lekker met couscous en gegrilde groenten, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.