Lams­ko­te­le­tjes met ras el han­out

Dit kruidige gerecht met couscous, warme abrikozen en geurige specerijen is overheerlijk.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Dit kruidige gerecht met couscous, warme abrikozen en geurige specerijen is overheerlijk. 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de lamsracks in koteletten. Meng de specerijen met 3 el olie en eventueel zout en meng de koteletten met dit specerijenmengsel. Laat afgedekt 30 min. marineren buiten de koelkast.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de olie erdoor. Meng de abrikozen door de warme couscous en laat afgedekt staan.
  3. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de lamskoteletten 4 min. Keer halverwege. Als het niet allemaal past, kun je ze in 2 delen bakken. Houd de koteletten warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie.
  4. Snijd de bosuitjes in ringen, snijd de koriander fijn en de komkommer in blokjes. Meng vlak voor serveren met de couscous en breng eventueel op smaak met zout en extra olie. Serveer de lauwwarme couscous met de lamskoteletten.

Tip:

Lamsrack is een groot stuk vlees, waarbij de ribben aan elkaar zitten. Als je deze lossnijdt, krijg je lamskoteletjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Lamskoteletjes met ras el hanout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­ko­te­le­tjes met ras el han­out

1
1
  • 750 g lamsrack
  • 1 el ras el hanout
  • 3 el olijfolie

Snijd de lamsracks in koteletten. Meng de specerijen met de olie en eventueel zout en meng de koteletten met dit specerijenmengsel.

2
2
  • 200 g couscous
  • 1 el olijfolie

Laat afgedekt 30 min. marineren buiten de koelkast. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de olie erdoor.

3
3
  • 100 g gedroogde abrikozen

Snijd de abrikozen in kleine blokjes, meng ze door de warme couscous en laat afgedekt staan.

4
4

Verhit een pan zonder olie of boter en bak de lamskoteletten 4 min. Keer halverwege.

5
5

Als het niet allemaal past, kun je ze in 2 delen bakken. Houd de koteletten warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie.

6
6
  • 3 bosuitjes
  • 15 g koriander
  • ½ komkommer

Snijd de bosuitjes in ringetjes, snijd de koriander fijn en de komkommer in kleine blokjes. Meng vlak voor het serveren door de couscous.

7
7

Breng eventueel op smaak met zout en extra olie. Serveer de lauwwarme couscous met de lamskoteletten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.