Steak­stok­brood met chi­michur­ri

Heerlijk gegrild vlees met kruidensalsa op stokbrood. Da's lunchen op z'n Zuid-Amerikaans.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans lunch Heerlijk gegrild vlees met kruidensalsa op stokbrood. Da's lunchen op z'n Zuid-Amerikaans. 40 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • aluminiumfolie
  • grote plank of schaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en besprenkel met de olie. Gril de biefstuk 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden en leg de onderkant op een grote plank of schaal.
  2. Bestrijk de onderkant met de citroenmayonaise en verdeel de slamelange erover. Snijd de tomaten in plakjes en leg op de sla. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg op het stokbrood. Bestrijk het vlees met de chimichurri en dek af met de bovenkant van het brood. Snijd het stokbrood in stukken en serveer.

variatietip:

In plaats van chimichurri kun je ook een andere barbecuesaus gebruiken. Je vindt de recepten elders op ah.nl/allerhande.

Tip:

Kijk voor het recept van chimichurri elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Steakstokbrood met chimichurri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak­stok­brood met chi­michur­ri

1
1
  • 2 biefstukken
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en besprenkel met de olie.

2
2

Gril de biefstuk 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

3
3
  • 1 speltstokbrood

Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden en leg de onderkant op een grote plank of schaal.

4
4
  • 2 el mayonaise met citroen
  • 75 g rucola slamelange

Bestrijk de onderkant met de citroenmayonaise en verdeel de slamelange erover.

5
5
  • 2 tomaten

Snijd de tomaten in plakjes en leg op de sla. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg op het stokbrood.

6
6
  • 4 el chimichurri

Bestrijk het vlees met de chimichurri en dek af met de bovenkant van het brood. Snijd het stokbrood in stukken en serveer.

variatietip:

In plaats van chimichurri kun je ook een andere barbecuesaus gebruiken. Je vindt de recepten elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.