Steak­stok­brood met ro­de ui en mie­riks­wor­tel

Zet je tanden in dit overheerlijke steakstokbrood!

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zet je tanden in dit overheerlijke steakstokbrood! 4 personen
4 127

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in ringen. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en bruin. Roer regelmatig. Voeg na 10 min. de azijn, peper en eventueel zout toe.
  2. Bestrijk ondertussen het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Meng ondertussen de ricotta met de mierikswortel en dille. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd het stokbrood overlangs doormidden. Beleg de onderste helft met de sla en paprika. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg erop. Verdeel de ui en ricotta erover. Dek af met de bovenkant van het brood en serveer op een grote plank met een broodmes en servetten erbij. Lekker!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak­stok­brood met ro­de ui en mie­riks­wor­tel

1
  • 3 rode uien

Snijd de uien in ringen.

2
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en bruin. Roer regelmatig. Voeg na 10 min. de azijn, peper en eventueel zout toe.

3
  • 300 g kogelbiefstukken
  • 1 el olijfolie

Bestrijk ondertussen het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees 4 min. Keer halverwege.

4

Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.

5
  • 100 g ricotta
  • 1 el mierikswortel
  • 1 tl gedroogde dille

Meng ondertussen de ricotta met de mierikswortel en dille. Breng op smaak met peper en zout.

6
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 1 stokbrood
  • 1 kropje babyromainesla

Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd het stokbrood overlangs doormidden. Beleg de onderste helft met de sla en paprika.

7

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg erop. Verdeel de ui en ricotta erover.

8

Dek af met de bovenkant van het brood en serveer op een grote plank met een broodmes en servetten erbij. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.