Ge­gril­de var­kens­haas met kriel­tjes & ge­bak­ken groen­ten

Aardappelen, vlees en groenten, maar dan nét even anders.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Aardappelen, vlees en groenten, maar dan nét even anders. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2/3 van de kruidenboter in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de varkenshaas in de lengte. Gril het vlees in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen en snijd in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel, ui en het venkelzaad in 8 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de laatste 4 min. toe aan de venkel.
  3. Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel de rest van de kruidenboter erover. Serveer met de groenten en krieltjes.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde varkenshaas met krieltjes & gebakken groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de var­kens­haas met kriel­tjes & ge­bak­ken groen­ten

1
1
  • 40 g verse kruidenboter met knoflook
  • 900 g kleine krieltjes

Verhit de kruidenboter in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.

2
2
  • 250 g varkenshaas

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de varkenshaas in de lengte.

3
3

Gril het vlees in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen en snijd in reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 150 g gesneden uien
  • 1 el venkelzaad

Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel, ui en het venkelzaad in 8 min. gaar.

6
6
  • 2 groene paprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de laatste 4 min. toe aan de venkel.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 20 g verse kruidenboter met knoflook

Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel de rest van de kruidenboter erover. Serveer met de groenten en krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.