Kar­bo­na­de met ge­bak­ken ana­nas

Aardappel-groente-vlees, maar dan extra bijzonder door zoete gebakken ananas.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Aardappel-groente-vlees, maar dan extra bijzonder door zoete gebakken ananas. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2/3 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi ondertussen de karbonades met peper en zout. Verhit de rest olie in een hapjespan en bak het vlees in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Schil de ananas, snijd in de lengte door en verwijder de harde kern. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd de ananas in stukjes van 1 cm. Neem de karbonades uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  3. Bak de ui en tijm in het achtergebleven bakvet 8 min. Voeg de ananas toe en bak op laag vuur 5 min. mee. Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de karbonades met het ui-ananasmengsel over de borden. Serveer met de krieltjes en snijbonen.
video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Karbonade met gebakken ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­de met ge­bak­ken ana­nas

1
1
  • 4 el olijfolie
  • 900 g kleine krieltjes

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 4 ribkarbonades
  • 2 el olijfolie

Bestrooi ondertussen de karbonades met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 4 grote rode uien

Snijd ondertussen de uien in dunne ringen.

4
4
  • ½ ananas

Schil de ananas, snijd in de lengte door en verwijder de harde kern. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd de ananas in stukjes van 1 cm.

Ananas schillen en snijden

Instructievideo

01:04 min.

5
5

Neem de karbonades uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.

6
6
  • 1 tl gedroogde tijm

Bak de ui en tijm in het achtergebleven bakvet 8 min. Voeg de ananas toe en bak op laag vuur 5 min. mee.

7
7
  • 400 g gesneden snijbonen

Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Giet af.

8
8

Verdeel de karbonades met het ui-ananasmengsel over de borden. Serveer met de krieltjes en snijbonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.