Ge­stoof­de dop­erwt­jes en krop­sla met rau­we ham

Een gestoofd gerecht heeft extra veel smaak: alle smaken trekken namelijk in alle ingrediënten. Lekker!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een gestoofd gerecht heeft extra veel smaak: alle smaken trekken namelijk in alle ingrediënten. Lekker! 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de boter in een hapjespan en bak de ham 3 min. Voeg de doperwten en kookroom toe en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur stoven. Snijd de blaadjes van de kropsla grof en voeg na 4 min. van de stooftijd toe aan het mengsel in de hapjespan. Stoof verder zonder deksel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde doperwtjes en kropsla met rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de dop­erwt­jes en krop­sla met rau­we ham

1
1
  • 15 g boter
  • 100 g gerookte coburgerham

Verhit de boter in een hapjespan en bak de ham 3 min.

2
2
  • 400 g verse doperwten
  • 125 ml kookroom

Voeg de doperwten en kookroom toe aan de ham en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur stoven.

3
3
  • 1 kropsla

Snijd de blaadjes van de kropsla grof en voeg na 4 min. van de stooftijd toe aan het mengsel in de hapjespan. Stoof verder zonder deksel.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.