Erw­ten en tuin­bo­nen met sa­lie, ui en ham

Erwten en tuinbonen lijken misschien op elkaar, qua smaak zijn ze heel anders. Maar ze gaan wel heel goed samen!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Erwten en tuinbonen lijken misschien op elkaar, qua smaak zijn ze heel anders. Maar ze gaan wel heel goed samen! 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook en salie fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en salie 3 min. op laag vuur. Voeg de doperwten, tuinbonen, peper en eventueel zout toe en stoof 7 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  2. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Meng de ham en rucola door de groenten en serveer.

combinatietip:

Lekker met kip of karbonade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Erwten en tuinbonen met salie, ui en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten en tuin­bo­nen met sa­lie, ui en ham

1
1
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes salie
  • 25 g boter

Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook en salie fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en salie 3 min. op laag vuur.

2
2
  • 200 g verse doperwten
  • 175 g tuinbonen

Voeg de doperwten, tuinbonen, peper en eventueel zout toe en stoof 7 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.

3
3
  • 50 gerookte achterham
  • 75 g rucola

Snijd ondertussen de ham in reepjes. Meng de ham en rucola door de groenten en serveer.

combinatietip:

Lekker met kip of karbonade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.